Veelgestelde vragen

Vragen over inkomen en toetsing

Loondienst
Je bruto maandinkomen moet minimaal 3 x de huurprijs bedragen.

Bij twee inkomens telt het tweede inkomen 100% mee. Er moet sprake zijn van minimaal een jaarcontract.

Student

Studenten dienen een garantsteller te hebben die minimaal € 2.500,- netto per maand verdient.

Gepensioneerden
Bent u gepensioneerd? Dan bekijken we aan de hand van uw pensioen en/of AOW-jaaropgaven, wat uw jaarlijkse bruto inkomsten zijn. Wij beoordelen deze inkomensgegevens per individuele situatie.

Ondernemer of ZZP’er
Ben je ondernemer? Dan vragen we de jaarcijfers van de laatste 2 jaar te overhandigen, welke zijn gewaarmerkt door een erkend accountant. Op basis hiervan wordt gekeken of je inkomen voldoet. Daarnaast wordt er een waarborgsom gevraagd van 3 maanden.

Algemeen
Een slecht betalingsverleden kan een reden zijn voor afwijzing.

Voordat wij namens onze opdrachtgever een woning mogen verhuren, zijn wij verplicht onderzoek te doen naar de aangeleverde gegevens. Voorgaande verhuurder en huidige werkgever zullen worden gebeld om de opgegeven referenties te checken en de echtheid van de documenten te controleren. Als je niet kan voldoen aan de selectiecriteria, dan vervalt de toewijzing.

Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je vooraf naar de selectiecriteria te kijken of je in aanmerking kunt komen voor een appartement in Caland Dock.

Bij valsheid in geschrifte wordt altijd aangifte gedaan.

Je kunt het appartement delen met een vriend/collega. Beide inkomens tellen voor 100% mee. Indien jullie studeren dien je een garantsteller aan te leveren die minimaal € 2.500,- per maand verdient.

Garantstelling door derden behoort tot de mogelijkheden.

De borg bedraagt 1 maand huur.
Ben je ondernemer of ZZP’er, dan bedraagt de borg 3 maanden huur.

Voldoet u niet volledig aan de inkomenseisen? Dan kan de verhuurder mogelijk andere eisen stellen ten aanzien van de borg.

Voor de 1,5 kamer woningen is een huisvestingsvergunning vereist. Voor de driekamerappartementen geldt dat daar geen huisvestingsvergunning voor nodig is.

 

Meer informatie over een huisvestingsvergunning kan je vinden op deze pagina van de Gemeente Den Haag:

https://www.denhaag.nl/nl/vergunningen-en-ontheffingen/woonvergunningen/huisvestingsvergunning-aanvragen.htm

Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen, alle huurprijzen liggen boven de liberalisatiegrens.

De minimale huurperiode is 12 maanden: in deze periode kan de overeenkomst niet tussentijds worden opgezegd.
Vervolgens loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd. Na de eerste 12 maanden is de huurovereenkomst op te zeggen met een opzegtermijn van één maand.

De eerste appartementen komen vanaf 1 september beschikbaar voor bewoning.

De appartementen

Elk appartement heeft een eigen buitenruimte in de vorm van balkon, loggia, terras of tuin, van minimaal 6m2. De gebouwen variëren van 9 tot 12 etages en lopen deels trapsgewijs af richting het water: in de woningzoeker kan je het type buitenruimte per appartement bekijken.

De appartementen hebben een woonkamer met open keuken met luxe inbouwapparatuur, zoals een koelkast met vriesvak, keramische kookplaat met brede afzuigkap, combimagnetron en opstelplaats met aansluiting voor een vaatwasser of wasmachine.

De douche in de badkamer is uitgerust met een glazen douchescherm en een thermostaatkraan. Ook is er een badkamermeubel met geïntegreerde wastafel en een spiegel. De gehele badkamer is plafondhoog betegeld (m.u.v. de appartementen op de begane grond).

De appartementen zijn gestoffeerd. De muren van de woon-, slaapkamer(s) en de hal worden voorzien van vliesbehang welke in RAL 9010 worden gesausd.
Verder worden de appartementen voorzien van een PVC-vloer met daarbij hoge plinten in RAL 9010 wat zorgt voor een luxe uitstraling.

De appartementen worden verwarmd middels vloerverwarming. Alle appartementen zijn voor de verwarming en warmwatervoorziening aangesloten op een collectieve WKO-installatie van Eteck. Huurders sluiten (verplicht) een leveringsovereenkomst met Eteck.

Het energielabel van deze appartementen is A+. De appartementen zijn uitstekend geïsoleerd en gasloos.

Elk appartement krijgt een CAI-aansluiting (Ziggo) en een glasvezelaansluiting (Reggefiber) en de huurders zijn vrij om een provider te kiezen.

De 1,5 kamer woningen hebben geen eigen berging. Op de begane grond bevindt zich een gemeenschappelijke fietsenstalling en containerruimte.

Algemene zaken

In het project zijn diverse parkeerplaatsen te huur. De kosten voor de huur bedragen €75,- per plek, per maand.

Daarnaast kan er, op het moment dat alle parkeerplaatsen in het project verhuurd zijn, nog een parkeervergunning op straat worden aangevraagd. Er wordt in het openbaar gebied een groot aantal openbare parkeerplaatsen aangelegd door de gemeente Den Haag.

Beide gebouwen hebben op de begane grond een gemeenschappelijke fietsenberging.

Er is een huismeester aanwezig voor schoonmaak en onderhoud van de algemene ruimtes. 

Huisdieren zijn onder voorbehoud toegestaan, mits deze geen overlast dan wel schade veroorzaken.
In uw huurovereenkomst zal daarom worden opgenomen dat je een boete verschuldigd bent van €20,- per kalenderdag dat je in overtreding bent. Hier zal door de beheerder streng op worden gehandhaafd. Ook staat er in de huurovereenkomst dat bij aanhoudende overlast en meldingen van omwonenden de huurovereenkomst zal worden ontbonden.

Op de begane grond van elk gebouw zijn containerruimtes aanwezig, waar je huisvuil in de containers kunt deponeren.

Over de omgeving

Caland Dock ligt in de wijk Laakhaven-West, dichtbij het centrum van Den Haag, uitvalswegen, station Hollands Spoor, de Haagse Hogeschool, tal van bedrijven en een breed aanbod van gezellige hotspots. 


Van oorsprong is dit stukje Den Haag een haven- en industriegebied. Inmiddels omgetoverd tot een moderne, eigentijdse stadswijk met een levendig karakter en veel ruimte om te wonen, te ontspannen en te werken.

Met de auto ben je vanaf Caland Dock in een mum van tijd op de snelweg. Dat gaat straks zelfs nog sneller als eind 2020 de aanleg van de Rotterdamse Baan wordt afgerond.

Met het Station Hollands Spoor op nog geen 1,5 kilometer afstand, zijn er in de buurt voldoende mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen.

Laakhaven-West ontwikkelt zich tot een goed bereikbare wijk, waar wonen en werken samen gaan: een voorbeeld voor de stedelijke multi-functionele wijken van de toekomst. Veel oude bedrijfsgebouwen zijn inmiddels gesloopt, maar enkele karakteristieke industriële panden zijn behouden en zorgen met de twee gerestaureerde oorspronkelijke havenkranen voor een stoere sfeer. De kade biedt ruimte aan horeca met terrasjes aan het water en aan de detailhandel. In de nabije toekomst zal er naar alle waarschijnlijkheid ook een jachthaven worden gerealiseerd.

Staat je vraag er niet bij?

Voor vragen over de huur van de appartementen kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van de makelaars; Number XII Exclusive Real Estate, +3170 20 51 192 of met Duinzigt Wonen, +3170 36 06 365. Voor vragen over de huur van een winkel- en/of bedrijfsruimte kunt u contact opnemen met (voor Blok 1 en 2) Number XII Exclusive Real Estate +31 70 20 51 192 of (voor Blok 3,4 en 5) Frisia Makelaars,+3170 342 0165.

We gebruiken cookies om het functioneren van onze website te verbeteren. De gegevens worden volledig anoniem verzameld. Klik hier voor meer informatie.