Veelgestelde vragen

Vragen over inkomen en toetsing

Loondienst
Je bruto maandinkomen moet minimaal 3 x de huurprijs bedragen.

Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
Er moet sprake zijn van minimaal een jaarcontract.
Uitzendcontracten met fase A mogen wij niet meetellen in het inkomen.

Student
Studenten dienen een garantsteller te hebben die minimaal € 2500 netto per maand verdient.

Gepensioneerden
Bent u gepensioneerd? Dan bekijken we aan de hand van uw pensioen en/of AOW-jaaropgaven, wat uw jaarlijkse bruto-inkomsten zijn. Wij beoordelen deze inkomensgegevens per individuele situatie.

Ondernemer of ZZP’er
Ben je ondernemer? Dan vragen we de jaarcijfers van de laatste 2 jaar te overhandigen welke zijn gewaarmerkt door een erkend accountant. Op basis hiervan wordt gekeken of je inkomen voldoet. Daarnaast wordt er een waarborgsom gevraagd van 3 maanden.

Algemeen
Een slecht betalingsverleden kan een reden zijn voor afwijzing.

Voordat wij namens onze opdrachtgever een woning mogen verhuren, zijn wij verplicht onderzoek te doen naar de aangeleverde gegevens. Voorgaande verhuurder en huidige werkgever zullen worden gebeld om de opgegeven referenties te checken en de echtheid van de documenten te controleren. Als je niet kan voldoen aan de selectiecriteria, dan vervalt de toewijzing.
Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij je vooraf naar de selectiecriteria te kijken of je in aanmerking kunt komen voor een appartement in Caland Dock.

Bij valsheid in geschrifte wordt altijd aangifte gedaan.

Je kunt het appartement delen met een vriend. Beide inkomens tellen voor 100% mee, indien jullie studeren dien je een garantsteller aan te leveren die minimaal € 2500 p.m. netto verdient.

Je kunt het appartement delen met een vriend. Beide inkomens tellen voor 100% mee, indien jullie studeren dien je een garantsteller aan te leveren die minimaal € 2500 p.m. netto verdient.

De borg bedraagt 1 maand huur.

Ben je ondernemer of ZZP’er, dan bedraagt de borg 3 maanden kale huur.

Voldoet u niet volledig aan de inkomenseisen? Dan kan de verhuurder mogelijk andere eisen stellen ten aanzien van de borg.

Voor alle drie- en vier-kamerappartementen is geen huisvestingsvergunning nodig.

Meer informatie over een huisvestingsvergunning kan je vinden op deze pagina van de Gemeente Den Haag:

https://www.denhaag.nl/nl/vergunningen-en-ontheffingen/woonvergunningen/huisvestingsvergunning-aanvragen.htm

Vragen over de drie-kamerappartementen

De eerste appartementen zijn vanaf 1 april 2020 beschikbaar gekomen voor bewoning.

De minimale huurperiode is 12 maanden: in deze periode kan de overeenkomst niet tussentijds worden opgezegd.
Vervolgens loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd. Na de eerste 12 maanden is de huurovereenkomst op te zeggen met een opzegtermijn van één maand.

Elk 3-kamerappartement heeft een eigen buitenruimte in de vorm van balkon, loggia, terras of tuin, van minimaal 6m2.De gebouwen variëren van 9 tot 12 etages en lopen deels trapsgewijs af richting het water: in de woningzoeker kan je het type buitenruimte per appartement bekijken.

Daarnaast zijn er verschillende gezamenlijke buitenruimtes. Tussen de gebouwen worden autovrije speel-/woonstraten aangelegd die direct grenzen aan de voortuinen van de woningen op de begane grond. In de gebouwen is veel groen aangelegd; op de dakterrassen en in de gemeenschappelijke daktuinen.

Alle 3-kamerappartementen hebben een eigen berging (gelegen in het appartemen;t met wasmachine en wasdroger aansluiting).  

De appartementen beschikken alle over een woonkamer met open keuken met luxe inbouwapparatuur, zoals een koelkast met vriesvak, inductiekookplaat met 90 cm brede afzuigkap, vaatwasser en combi-magnetron.

Alle appartementen zijn voorzien van een separaat toilet (dus niet gesitueerd in de badkamer) en de douche in de badkamer is uitgerust met een glazen douchescherm en een thermostaatkraan. Verder is er een badkamermeubel met geïntegreerde wastafel en een bijbehorende spiegelkast. De gehele badkamer is plafondhoog betegeld. Dit geldt ook voor het toilet waar een zwevend toilet is toegepast evenals een fontein.

De appartementen zijn gestoffeerd. De binnenhuisarchitect heeft per etage drie sfeervolle woonstijlen toegepast: Light |Warm |Rough. In de woningzoeker kan je de stijlen per appartement vinden.


De woon- en slaapkamers en de hal worden voorzien van vliesbehang welke in RAL 9010 zijn gesausd en afhankelijk van het type appartement is één wand voorzien van een contrastkleur in lijn bepaald door een binnenhuisarchitect.

Verder zijn de appartementen voorzien van een PVC-vloer (zie voor kleur van PVC de sfeerimpressies van de woningen) met daarbij 12 cm hoge plinten in RAL 9010 wat zorgt voor een luxe uitstraling.

De binnendeuren in de woning (exclusief de entreedeur) zijn stompe deuren zonder bovenlicht.

De appartementen worden verwarmd middels vloerverwarming. Alle appartementen zijn voor de verwarming en warmwatervoorziening aangesloten op een collectieve WKO-installatie van Eteck. Huurders sluiten (verplicht) een leveringsovereenkomst met Eteck.

Het energielabel van deze appartementen is A+. De appartementen zijn uitstekend geïsoleerd en gasloos.

Elk appartement heeft een CAI-aansluiting (Ziggo) en een glasvezelaansluiting (Reggefiber).

In het project zijn diverse parkeerplaatsen te huur, zowel in Dock 3, Dock 4 als Dock 5. In Dock 5 zijn de meeste parkeerplaatsen gelegen. Als alle parkeerplaatsen in Dock 3 en 4 verhuurd zijn, is er nog een mogelijkheid om een parkeerplaats in het naastgelegen gebouw Dock 5 te huren. De parkeerplaatsen zijn te huur voor €80 per maand.

Op het moment dat alle parkeerplaatsen in het project verhuurd zijn, kan er nog een parkeervergunning op straat worden aangevraagd. Er wordt in het openbaar gebied een groot aantal openbare parkeerplaatsen aangelegd door de gemeente Den Haag.

Elk gebouw heeft op de begane grond een gemeenschappelijke fietsenberging.

Er is een huismeester aanwezig voor schoonmaak en onderhoud van de algemene ruimtes. 

Huisdieren zijn onder voorbehoud toegestaan, mits deze geen overlast dan wel schade veroorzaken.

Op de begane grond van elk gebouw zijn containerruimtes aanwezig, waar je huisvuil in de containers kunt deponeren.

Over de omgeving

Caland Dock ligt in de wijk Laakhaven-West, dichtbij het centrum van Den Haag, uitvalswegen, station Hollands Spoor, de Haagse Hogeschool, tal van bedrijven en een breed aanbod van gezellige hotspots. 

Van oorsprong is dit stukje Den Haag een haven- en industriegebied. Inmiddels omgetoverd tot een moderne, eigentijdse stadswijk met een levendig karakter en veel ruimte om te wonen, te ontspannen en te werken.

Met de auto ben je vanaf Caland Dock in een mum van tijd op de snelweg. Dat gaat straks zelfs nog sneller als eind 2020 de aanleg van de Rotterdamse Baan wordt afgerond.

Met het Station Hollands Spoor op nog geen 1,5 kilometer afstand, zijn er in de buurt voldoende mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen.

Laakhaven-West ontwikkelt zich tot een goed bereikbare wijk, waar wonen en werken samen gaan. Een voorbeeld voor de stedelijke multi-functionele wijken van de toekomst. Veel oude bedrijfsgebouwen zijn inmiddels gesloopt, maar enkele karakteristieke industriële panden zijn behouden en zorgen met de twee gerestaureerde oorspronkelijke havenkranen voor een stoere sfeer. De kade biedt ruimte aan horeca met terrasjes aan het water en aan de detailhandel. In de nabije toekomst zal er naar alle waarschijnlijkheid ook een jachthaven worden gerealiseerd.

Staat je vraag er niet bij?

Neem vrijblijvend contact op met een van de makelaars; Number XII  070-205 1196 of met Duinzigt Wonen 070-360 6365.

nl_NL
en_US nl_NL

Bekijk de modelwoning

We gebruiken cookies om het functioneren van onze website te verbeteren. De gegevens worden volledig anoniem verzameld. Klik hier voor meer informatie.