Veelgestelde vragen

 • Het bruto maandinkomen dient minimaal 3-3,5 maal de kale huur van de woning te bedragen. Vaste toeslagen zoals vakantiegeld en een dertiende maand mogen meegerekend worden.
 • Het inkomen van een eventuele partner mag voor de helft meegeteld worden.
 • Er moet sprake zijn van minimaal een jaarcontract en tevens dient u een werkgeversverklaring te overleggen.
 • Uitzendcontracten met fase A mogen wij niet meetellen in het inkomen (let op: dit inkomen wordt wel meegenomen ten aanzien van de huisvestingsvergunning welke u bij sommige woningen aan dient te vragen bij de Gemeente Den Haag).
 • Personen onder bewind mogen wij helaas geen woning aanbieden.
 • Garantstelling door derden is slechts beperkt toegestaan en dient per situatie bekeken te worden.
 • Bent u ondernemer? Dan moet u de laatste 2 jaarcijfers kunnen overhandigen welke zijn gewaarmerkt door een erkend accountant. Op basis hiervan wordt gekeken of uw inkomen voldoet. Daarnaast wordt er vaak een extra waarborgsom gevraagd van gemiddeld 3 maanden.
 • Bent u gepensioneerd? Dan bekijken we aan de hand van uw pensioen en/of AOW-jaaropgaven, wat uw jaarlijkse bruto inkomsten zijn. Wij beoordelen deze inkomensgegevens per individueel geval.
 • Een slecht betalingsverleden kan een reden zijn voor afwijzing.
 • Voordat wij namens onze opdrachtgever een woning mogen verhuren zijn wij verplicht onderzoek te doen naar de door u aan te leveren gegevens. Uw voorgaande verhuurder en uw huidige werkgever zullen worden nagebeld om de door u opgegeven referenties te checken en de echtheid van de documenten te controleren. U bent pas verplicht deze documenten aan te leveren zodra u een woning toegewezen heeft gekregen. Mocht u niet kunnen voldoen aan de selectiecriteria, dan vervalt uw toewijzing. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij u vooraf naar de selectiecriteria te kijken of u in aanmerking kunt komen voor een woning.
 • Bij valsheid in geschrifte wordt altijd aangifte gedaan.

De eerste appartementen zullen vanaf 1 april 2020 worden opgeleverd en beschikbaar komen voor bewoning.

De minimale huurperiode is 12 maanden. Vervolgens loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd. Na de eerste 12 maanden is de huurovereenkomst op te zeggen met een opzegtermijn van één maand. In de eerste periode van 12 maanden is het niet mogelijk om uw huurovereenkomst tussentijds op te zeggen.

Om in aanmerking te komen voor een appartement dient het bruto salaris minimaal 3 tot 3,5 maal de netto huur te bedragen.
Voor tweeverdieners gelden ten aanzien van het tweede salaris andere inkomensberekeningen. Het tweede inkomen wordt voor de helft meegenomen voor de inkomensnorm.

Afhankelijk van het appartement is er wel of geen huisvestingsvergunning nodig. De makelaar kan u vertellen welke appartementen deze wel en welke appartementen geen huisvestingsvergunning nodig hebben. Voor de 1- en 2-kamerappartementen is in ieder geval een huisvestingsvergunning benodigd.

De eisen om een huisvestingsvergunning te verkrijgen kunt u terugzien op deze pagina van de Gemeente Den Haag:

https://www.denhaag.nl/nl/vergunningen-en-ontheffingen/woonvergunningen/huisvestingsvergunning-aanvragen.htm

Indien gewenst kan de makelaar (tegen vergoeding) u helpen bij het aanvragen van de huisvestingsvergunning. Tevens zullen zij kijken bij het verhuren van de appartementen of u voldoet aan de eisen voor het verkrijgen van een huisvestingsvergunning.

Huisdieren zijn onder voorbehoud toegestaan, mits deze geen overlast dan wel schade veroorzaken.

In uw huurovereenkomst zal daarom worden opgenomen dat u een boete verschuldigd bent van €20,- per kalenderdag dat u in overtreding bent en een dier houdt dat overlast veroorzaakt en hier zal door de beheerder streng op worden gehandhaafd. Tevens zal er in de huurovereenkomst worden opgenomen dat bij aanhoudende overlast en meldingen van omwonenden de huurovereenkomst zal worden ontbonden.

De borg bedraagt 1 maand kale huur.

In het geval u ZZP’er bent danwel een eigen onderneming heeft, dient u 3 maanden borg te voldoen.

Voldoet u niet volledig aan de inkomenseisen? Dan kan de verhuurder mogelijk andere eisen stellen ten aanzien van de borg.

De appartementen in DOCK 3 en DOCK 4:

De appartementen hebben een woonoppervlakte tussen de ca. 59m² en 116m² GBO en betreffen twee-, drie- en vier-kamerappartementen. De appartementen beschikken allen over een eigen berging (gelegen in het appartement met wasmachine en wasdroger aansluiting). Tevens is er een gemeenschappelijke fietsenstalling op de begane grond voor het stallen van fietsen. Elk appartement heeft een eigen buitenruimte in de vorm van balkon, loggia, terras of tuin, waarbij de minimale oppervlakte 6m² betreft. Één van de appartementen heeft zelfs een balkon én een terras en heeft daarmee in totaal ruim 50m² buitenruimte.

De appartementen worden verwarmd middels vloerverwarming. Alle appartementen zijn voor de verwarming en warmwatervoorziening aangesloten op een collectieve WKO-installatie van Eteck. Huurders sluiten (verplicht) een leveringsovereenkomst met Eteck. Elk appartement krijgt een CAI-aansluiting (Ziggo) en een glasvezelaansluiting (Reggefiber) en de huurders zijn vrij om een provider te kiezen.

De appartementen beschikken allen over een woonkamer met open keuken met luxe inbouwapparatuur, zoals een koelkast met vriesvak, inductiekookplaat met 90cm brede afzuigkap, vaatwasser en combi-magnetron.

Alle appartementen hebben een separaat toilet (dus niet gesitueerd in de badkamer). De douche in de badkamer is uitgerust met een glazen douchescherm en een thermostaatkraan. Verder is er een badkamermeubel met geïntegreerde wastafel en een bijbehorende spiegelkast. De gehele badkamer is plafond-hoog betegeld. Dit geldt ook voor het toilet waar een zwevend toilet is toegepast evenals een fontein.

De woon- en slaapkamers en de hal worden voorzien van vliesbehang welke in RAL 9010 worden gesausd en afhankelijk van het type appartement wordt één wand voorzien van een contrastkleur in lijn bepaald door een binnenhuisarchitect. Verder worden de appartementen voorzien van een PVC-vloer met daarbij 12cm hoge plinten in RAL 9010 wat zorgt voor een luxe uitstraling.

De binnendeuren in de woning (exclusief de entreedeur) zijn stompe deuren zonder bovenlicht.

De appartementen in DOCK 5:

De appartementen hebben een woonoppervlakte tussen de ca. 29m² GBO en 101,7m² GBO en betreffen één-/twee-/drie-/vier-kamerappartementen. De één- en twee-appartementen beschikken wisselend over een frans balkon, dan wel een tuin of balkon. De drie- en vier-kamerappartementen hebben allemaal een eigen buitenruimte in de vorm van balkon, terras of tuin waarbij de minimale oppervlakte 4m² betreft. De appartementen met een woonoppervlakte groter dan 50m² beschikken over een eigen berging (gelegen in het appartement met wasmachine en wasdroger aansluiting). Het complex beschikt verder over een gemeenschappelijke fietsenstalling op de begane grond waar de (elektrische) fietsen gestald kunnen worden. 

De appartementen worden verwarmd middels vloerverwarming. Alle appartementen zijn voor de verwarming en warmwatervoorziening aangesloten op een collectieve WKO-installatie van Eteck. Huurders sluiten (verplicht) een leveringsovereenkomst met Eteck. Elk appartement krijgt een CAI-aansluiting (Ziggo) en een glasvezelaansluiting (Reggefiber) en de huurders zijn vrij om een provider te kiezen.

De appartementen beschikken allen over een woonkamer met open keuken. De één- en twee-kamerappartementen zonder inpandige berging hebben een keuken met een tafelmodel inbouwkoelkast met vriesvak, inductiekookplaat met afzuigkap en een combi magnetron. Er is in de keuken een opstelplaats opgenomen voor een wasmachine dan wel een vaatwasser die de huurder zelf kan installeren. De aansluitpunten zijn aanwezig.

De appartementen met een inpandige berging hebben een (open) keuken met luxe inbouwapparatuur, zoals een koelkast met vriesvak, inductiekookplaat met 90cm brede afzuigkap, vaatwasser en combi- magnetron.

De badkamers zijn uitgerust met een douche met een glazen douchescherm en een thermostaatkraan. In de kleine appartementen is het toilet in de badkamer gelegen. In de andere appartementen is er separaat een toiletruimte. Verder is er een badkamermeubel met geïntegreerde wastafel en een bijbehorende spiegelkast aanwezig. De gehele badkamer is plafond-hoog betegeld. Alle appartementen hebben een zwevend toilet en indien er sprake is van een separate toiletruimte is er ook een fontein aanwezig en is deze ruimte (ook) tot het plafond betegeld.

De woon- en slaapkamers en de hal worden voorzien van vliesbehang welke in RAL 9010 worden gesausd en afhankelijk van het type appartement wordt één wand voorzien van een contrastkleur in lijn bepaald door de binnenhuisarchitect van de verhuurder. Verder worden de appartementen voorzien van PVC vloer met daarbij 12cm hoge plinten in RAL 9010 wat zorgt voor een luxe uitstraling.

De binnendeuren in de woning (exclusief de entreedeur) zijn stompe deuren zonder bovenlicht.

Op de begane grond van elk gebouw zijn containerruimtes aanwezig, hier kunt u uw huisvuil kwijt in de containers die daar staan opgesteld.

Er bevindt zich een gemeenschappelijke fietsenberging op de begane grond van elk gebouw. Hier kunt u uw fiets(en) stallen.

Alle appartementen in DOCK 3 en in DOCK 4 beschikken over een berging. In DOCK 5 beschikken in ieder geval de drie- en vier-kamerappartementen over een berging.

Of het appartement van uw keuze over een berging beschikt, kunt u straks als de website compleet is terugzien op de plattegrond van de woning of eventueel navragen bij de makelaar.

We zijn op dit moment nog een aantal vragen van een antwoord aan het voorzien. In de aankomende periode zullen aanvullende vragen en antwoorden worden toegevoegd, waaronder inzake de procedure. Als u nu al antwoord wilt op uw vraag, kunt u contact opnemen met een van de makelaars; Number XII Exclusive Real Estate – +3170 20 51 192 of met Duinzigt Wonen – +3170 20 51 192.

nl_NL
en_US nl_NL

We gebruiken cookies om het functioneren van onze website te verbeteren. De gegevens worden volledig anoniem verzameld. Klik hier voor meer informatie.